• GORREDIJK 1 -- OOSTERLITTENS 1 3-5

Gorredijk is afgelopen zondag letterlijk en figuurlijk onderuit gegaan tegen een beter en feller Oosterlittens. De keuze om op het hoofdveld te spelen in plaats van op het kunstgras was achteraf gezien niet de juiste het veld was drassig ,zwaar en spekglad en speelde beide partijen parten waar toch Oosterlittens het beste mee om wist te gaan.
    Gorredijk begint ook moeizaam aan de wedstrijd het vinden van dezelfde kleur en het vasthouden van de bal waren in de beginfase moeizaam en Oosterlittens profiteerde daar optimaal van al in de 19e minuut zorgde een snelle uitbraak voor een 1 op 1 situatie die de defensie al te machtig was en de feilloos ingeschoten bal zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Het leed had al snel erger kunnen worden als het doelpunt van Oosterlittens in de 23e minuut was goedgekeurd echter vanwege buitenspel ging deze treffer niet door en Gorredijk mocht in die fase van de wedstrijd zijn keeper Joey Bethlehem bedanken dat de voorsprong van de gasten niet groter was . Oosterlittens ruikt echter bloed en bleef de Blauw- Witten onder druk zetten echter toch zou de goal aan de andere kant vallen in de 40e minuut wordt Merijn de Jong onderuit gehaald in de 16 en de toegekende penalty wordt door Daniel Temmingh feilloos ingeschoten en brengt beide ploegen weer op gelijke hoogte . De feestvreugde is echter van korte duur want in dezelfde minuut weet Oosterlittens via Paulus Yde Walda na een fout in de verdediging de bal simpel binnen te tikken en gaan beide ploegen rusten met een 1-2 voorsprong voor Oosterlittens.
    Waar Gorredijk in het begin van de tweede helft denkt aan druk zetten om de schade te herstellen zorgt echter een snelle uitbraak in de 56e minuut ervoor dat de stand 1-3 wordt in plaats van 2-2.
    Achterin bij Gorredijk lijkt en nu wel een gatenkaas want amper 4 minuten later wordt de voorzet van links door de vrijstaande Hessel Postma hard ingeschoten en is het 1-4. De gifbeker is dan nog niet leeg want in de 67e minuut is er weer een snelle uitbraak en wordt het zelfs 1-5. Het siert Gorredijk dat ze op dat moment niet de handdoek in de ring gooien maar zich toch nog weten te herpakken en het is de jarige Jappie Koopmans die in de 75e minuut de voorzet van rechts weet binnen te tikken en in de slotfase is het Milan van der Zee die op wilskracht de 3-5 binnen schiet maar de tijd is verder te kort en het gat te groot om er nog echt een spektakel van te maken en wint Oosterlittens verdiend.
    Sinds de 7-1 overwinning op Friesland is Gorredijk zoekende het heeft veel geblesseerden, werden de laatste twee wedstrijden verloren en is er onzekerheid over de trainingen en of de wedstrijden tot aan de winterstop wel doorgang kunnen vinden.
    Klein adviesje van mijn kant gooi alles eruit tot na de winterstop en voetbal in juni gewoon door