• GORREDIJK 1 – MILDAM 1             2-3

Eindelijk is het seizoen 2021/2022 van start gegaan en wat een ellende was het voorgaande seizoenen; helemaal geen voetbal, halve competities, beetje voetbal maar dan weer zonder publiek, wel of geen vaccinatie, staaf in je neus, anderhalve meter afstand, trainen in kleine groepjes, kleedkamers dicht, kantine dicht, geen reisbewegingen, geen publiek, sportvelden gesloten, een app op je telefoon om ergens in te mogen of als je een kopje koffie wilde drinken een negatieve test, er waren deskundigen die dagelijks op TV kwamen maar er was ook een tegenbeweging de bekende  “wappies” en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Iedereen heeft zich er op zijn of haar manier doorheen geslagen maar leuk was het zeker niet.

Maar goed vandaag is het dan zover; er gaat weer daadwerkelijk gevoetbald worden om de knikkers; kantine is open, terras is open, twee ploegen die ook staan te springen om hun kunsten weer te vertonen en op voorhand is het publiek al de grote winnaar die eindelijk weer naar de stadions kunnen en ook hun favoriete amateur club kunnen steunen; kortom we gaan beginnen en reken maar dat we het seizoen nu ook af gaan maken met een heuse kampioen, de strijd om de periodes en de onvermijdelijke degradanten.

Gorredijk treft vandaag in deze eerste wedstrijd, op eigen veld,  de ploeg uit Mildam; de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was uit zo een competitie die nooit afgemaakt is maar het waren toen wel de Mildammers die de punten mee naar huis namen.

Maar goed, nieuwe ronde, nieuwe kansen zullen we maar zeggen en beide ploegen hebben een goede voorbereiding achter de rug, de oefenpotjes werden gebruikt om iedereen weer op de juiste plaats te krijgen, maar vooral om weer fit te worden; voor beide ploegen verliepen de bekerwedstrijden crescendo en zijn zowel Gorredijk als Mildam een ronde verder.

Onder heerlijke na zomerse omstandigheden gaan de festiviteiten van start; er worden teamforto’s gemaakt, er wordt een drone foto gemaakt van de nieuwe kleding lijn, er is een DJ, terras en kantine zijn weer open en is er flink wat volk op het sportpark.

Maar eindelijk om 14.00 geeft scheidsrechter van der Kamp het verlossende fluitje waarmee officieel het seizoen 2021/2022 is begonnen.

De eerste 10 minuten zijn rommelig; beide ploegen spelen 4-3-3 maar er zit nog weinig lijn in het spel.

Gorredijk wil zich natuurlijk voor eigen publiek laten zien en na een dikke 10 minuten kunnen bij het publiek voor het eerst de handen op elkaar; Sil Bruinsma krijgt aan de rechter kant van het veld de bal, draait naar binnen en haalt vanaf 20 meter verwoestend uit en laat de goalie van Mildam kansloos en staat de thuisploeg met 1-0 voor.

Mildam hanteert veelal de lange bal en Gorredijk laat zich terug dringen en na een minuut of 20 komen beide ploegen op gelijke hoogte; een voorzet van rechts wordt tegendraads ingekopt en is de stand 1-1.

Het uitvallen met een blessure van Sil Bruinsma was een domper voor het elftal; de angel aan de rechterkant werd eruit gehaald maar toch kwam de ploeg van Michiel Hornstra op voorsprong; een in eerste instantie afgeslagen aanval kwam uiteindelijk op rechts terecht en de afgemeten voorzet werd door Daniel Temmingh keurig ingekopt en bracht de stand op 2-1.

De vreugde was echter maar van korte duur; vlak na de aftrap is er een voorzet van de rechterkant waar de keeper van Gorredijk volledig mis tast en de bal simpel kon worden binnen getikt en beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. 2-2

Op slag van rust als de thee al staat te pruttelen komen de bezoekers deze middag voor het eerst op voorsprong; een corner van de linker kant wordt zomaar binnen gewerkt en is het 2-3.

Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd; het spel golft op en neer, goed is het zeker niet maar wel 5 doelpunten.

Het tweede  bedrijf is eigenlijk een afspiegeling van de eerste; het blijft rommelig; beide ploegen hanteren veelal de lange bal; is er ook veel balverlies en wordt er met krachten gesmeten .

Gorredijk neemt wel het initiatief; probeert de druk op te voeren maar tot echt uitgespeelde kansen komt het niet

De ploeg gaat steeds meer risico’s nemen en de ruimtes achterin worden groter en loert Mildam op de counter; in de 90e minuut moet Jan van der Leeuw aan de noodrem trekken en mag hij iets eerder gaan douchen dan de rest

Na 94 minuten vindt de goed leidende scheidsrechter Kamp het welletjes en nemen de mannen uit Mildam ( wederom) de punten mee naar huis.

Volgende week mag Gorredijk deze misstap recht gaan zetten op Ameland als het tegen Geel Wit speelt