Gorredijk 1 - Oosterlittens 1

GORREDIJK 1  -- OOSTERLITTENS  1           2-3

Na een aantal voetbal loze weken mocht het vlaggenschip van Gorredijk het vandaag op eigen veld opnemen tegen Oosterlittens. Dat de  ploeg van de Blauw- Witten al langere tijd in zwaar weer zit is wel duidelijk, dat er veel afwezigen zijn was ook al langere tijd bekend en dus moesten de 11 die vandaag in het veld stonden proberen de punten deze week in eigen huis te houden. En de ploeg begon goed aan de wedstrijd; het nam gelijk het initiatief en dat inzet, beleving en werklust noodzakelijk waren om een goed resultaat te behalen was goed doorgedrongen en leverde ook direct resultaat op. Gorredijk kreeg  in de 10e minuut op ongeveer 20 meter van de goal een vrije trap; de trap van Jort Otten dreigde over te gaan maar door de wind daalde de bal plotseling en viel de bal zomaar achter de goalie van Oosterlittens en stond de thuisploeg al snel op de gewenste voorsprong. Gorredijk bleef de bovenliggende partij en in de  25e minuut belandde de bal op de paal na goed doorzetten van Mart van der Tuin. De grootste kans om de voorspong verder uit te bouwen kwam op naam van Jesmer de Vries; na een afgeslagen aanval van Oosterlittens kon hij alleen op de keeper afgaan echter zijn schot ging hoog over. En zo ging de ploeg in plaats van met een 3-0 voorsprong maar met 1-0 aan de thee.

Als je als ploeg in de hoek zit waar de klappen vallen dan zijn 45 minuten nog erg lang en ook deze week was het aan Gorredijkse kant niet anders; in een kwartier tijd verspeelde het de voorspong en stond het opeens met 1-3 achter; het onheil begon in de 55e minuut; een identiek vrije trap als in de eerste helft kon door goalie Veenstra nog maar net gered worden maar direct daarna viel toch de 1-1 door Rykhelt Smink. Gorredijk wist in deze fase van de wedstrijd de bal niet goed in de ploeg te houden en de rust te bewaren en werd Oosterlittens steeds gevaarlijker en wist in de 65e minuut op voorsprong te komen; een aanval dwars door het midden werd ( in 2x keer) goed afgerond en zette de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Amper een paar minuten later kregen de bezoekers ook nog een penalty in de schoot geworpen na een dubieuze handsbal. Paulus Yde Walda faalde niet vanaf de stip en was opeens de voorsprong 1-3 voor Oosterlittens. Echter Gorredijk wist het tij in de resterende tijd niet meer te keren; het kreeg een kwartier voor tijd zelf ook nog een penalty na het neerhalen van een speler; Mart van der Tuin verkleinde de marge nog naar 2-3 echter van een slotoffensief kwam het niet meer. In deze fase van de strijd kreeg Arne de Jong ook nog zijn 2e gele kaart en kon vast gaan douchen en bleef Gorredijk na 94 minuten met lege handen achter en is het  nog steeds rode lantaarn drager.

Volgende week ontvangt Gorredijk op eigen veld de ploeg van oud trainer Jacob Russchen Surhuisterveen. In november van het vorige jaar kregen de Blauw Witten nog een flinke oor wassing van de ploeg uit het gelijknamige dorp; het werd toen maar liefst 5-0 voor de thuisploeg in een wedstrijd waarin de kaarten regen niet was bij te houden. Gorredijk zal dus uit zijn op revanche.