Geel Wit 1 - Gorredijk 1

Gorredijk sluit 2019 af met drie punten

Geel Wit – Gorredijk (1-2)

Voor de laatste wedstrijd van 2019 pakte Gorredijk de boot om vervolgens de overtocht te maken naar Ameland. Op Sportpark Nes-Buren stond de directe concurrent Geel Wit te wachten. Bij aankomst op het Sportpark waar de delegatie van Gorredijk door een stevige windkracht nog meer net wist aan te komen, werd er omgekleed om vervolgens naar het kunstgrasveld te gaan voor de warming-up. Gorredijk start de wedstrijd met meer bezieling dan het thuisspelende team. In het begin van de wedstrijd waren ervoor linksbuiten Jesmer de Vries al enkele kansen, maar deze wist hij niet te benutten. Na 9 minuten was het Mart Van der Tuin die door een precies afgemeten voorzet van Jesmer de Vries de 0-1 binnen tikte. De ontlading op de bank en het veld was groot. Een paar minuten later had Bas van Veen de 0-2 op de schoen, maar het schot vloog hoog over het doel van Reinier Smit. Geel Wit en Gorredijk lieten beide geen goed voetbal zien en het spelbeeld ging op en neer. Dit resulteerde vlak voor rust in de 1-1. Nummer 10 Siard Bonthuis wist zijn naam vlak voor rust op het scorebord te vermelden. Met een rake kopbal liet hij Boeloe Veenstra kansloos.

In de tweede helft start Gorredijk fel en optimistisch. In de eerste aanval wordt gelijk duidelijk dat de ploeg van Tonnie Kerstma opzoek gaat naar de voorsprong. Geel Wit wist eerst nog het tweede doelpunt van spits Mart van der Tuin te voorkomen, maar moest een paar minuten later toch de bal uit het net vissen. Door een mooie pass van Tristan Bijlsma op Jesmer de Vries, was het de linksbuiten die Mart van der Tuin in stelling wist te brengen voor de voorsprong van Gorredijk. Gelijk na de aftrap kreeg spits Siard Bonthuis een grote kans, maar deze inzet werd gepareerd door de uitstekend keepende doelman van Gorredijk. In het laatste restant van de wedstrijd nam Geel Wit het initiatief en ging het opzoek naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen kwam dit niet, mede door het goed verdedigende werk van het centrale duo Hille van Goinga en Jesmer Schots en de beide backs Olof Rooks en Jappie Koopmans. Gorredijk hield vooral tegen, maar brak in de blessuretijd voor het laatst gevaarlijk uit. Invaller Jeldert Bruinsma had de 1-3 op de schoen en kon daarmee de wedstrijd definitief op slot gooien, maar zag zijn inzet gepareerd worden.

Na 90 minuten en een beetje blessuretijd vloot scheidsrechter Meine Groefsema voor het eindsignaal. Gorredijk 1 wint en draagt de rode lantaarn over aan Thor. Met deze winstpartij gaat Gorredijk met een goed gevoel de winterstop in en kan er in 2020 gestart worden aan hopelijk een mooi en vooral een feestelijk voetbaljaar!

Wij hopen dat u geniet van de feestdagen en wensen u een gezond en sportief 2020 toe!