Gorredijk 1 - Mildam 1

GORREDIJK 1 – MILDAM 1    2-4

Gorredijk heeft ook de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen niet winnend weten af te sluiten en zakt het steeds verder weg in het moeras; tegen Mildam werd het uiteindelijk 2-4 na een prima start. Vanwege de hevige regenval werd er uitgeweken naar het kunstgras; het tweede elftal van Gorredijk had in de ochtend uren al het goede voorbeeld gegeven; het wist te winnen van het tweede elftal van Mildam en het vertrouwen was er dat het vlaggenschip deze middag ook weer eens drie punten zou gaan halen. En het begin van de wedstrijd was ook goed; voordat Mildam zich realiseerde dat de wedstrijd echt begonnen was stond het al met 2-0 achter; in de 2e minuut kwam er een prima voorzet van de linker kant die door Tristan Bijlsma simpel binnen kon worden getikt en de thuisploeg op een 1- 0  voorsprong zette; vlak daarna was er wederom vanaf de linkerkant een prima aanval echter de inzet van Milan spatte op de lat uiteen. De mooiste goal deze middag viel in de 11e minuut ; vanaf zeker 20 meter liet Tristan de bal van zijn voet vertrekken; de als voorzet bedoelde bal zeilde, gedragen door de wind, zo de bovenhoek in en was de stand al 2-0. Gorredijk bleef in deze fase gevaarlijk; Mildam had geen antwoordt op de positie wisselingen voorin echter het leek alsof Gorredijk in deze fase ook al dacht dat de buit binnen was; het ging meer achteruit lopen en Mildam gokte met de lange bal veelal op de snelheid voorin. En waar Gorredijk in het begin van de wedstrijd snel de score wist te openen was het richting de rust dat Mildam dat orde op zaken stelde; in de 38e minuut kon een verdwaald schot alsnog bij de 2e paal binnen worden geschoten en terwijl de thee al stond te trekken wisten de bezoekers op slag van rust op gelijke hoogte te komen door een voorzet van rechts die door Harm Wagenaar makkelijk binnen kon worden gekopt.Met deze gelijke stand zochten beide ploegen de box op om zich op te laden voor het tweede bedrijf.

Mildam maakte in het begin van de tweede helft niet dezelfde fout als in de eerste helft; vanaf het eerste fluitsignaal zette het Gorredijk onder druk, ook nu weer via veelal de lange bal en  na een kwartier komen de bezoekers dan ook op voorsprong via een goal van Wijmar Snijder. De organisatie bij de Blauw witten is op dat moment helemaal weg; er was veel balverlies; men wist elkaar niet meer te vinden en acties stierven in schoonheid. Gorredijk ging steeds meer risico nemen echter de goals viel dus aan de andere kant; een schot vanaf de rand 16 verdween zomaar achter doelman Veenstra en bracht de stand op 2-4. Deze laatste goal was voor het publiek ook direct het startsein om huiswaarts te keren; het geloof was zowel binnen als buiten het veld voor iedereen met een Blauw- Wit hart verdwenen en wist Gorredijk ook de laatste  thuiswedstrijd voor de winterstop niet winnend af te sluiten en heeft het de rode lantaarn stevig in handen. Volgende week mag de ploeg voor de winterstop nog af reizen naar Ameland hopelijk zorgt de gezonde zeelucht voor drie punten.