Gorredijk 1 - Friesland 1

GORREDIJK 1  -- LVV  FRIESLAND 1              1-4

Gorredijk mocht vandaag op het eigen sportpark het opnemen tegen LVV Friesland; voor zeer weinig publiek en met een koude wind over het veld ging Gorredijk in deze thuiswedstrijd hard onderuit; het werd uiteindelijk (terecht) “maar “ 1-4 en zakt de ploeg al vroeg in het seizoen weg naar de onderste regionen van der derde klasse. Het begon allemaal nog wel aardig; de pupil van de week wist nog te scoren maar helaas voor de Blauw- Witten werd deze treffer niet geteld echter het was wel in de 1e minuut van de wedstrijd dat Jesmer de Vries alleen op de doelman af mocht gaan echter zijn nieuwe schoenen stonden nog niet goed afgesteld en de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Het schudde de bezoekers uit Leeuwarden wel gelijk wakker; het nam vanaf dat moment in de wedstrijd het initiatief en ging brutaal op jacht naar de opening treffer. Met prima voetbal; veelal over de flanken, zocht het steeds nadrukkelijker de aanval en bij balbezit van de Blauw- Witten werd er al snel druk gezet. Gorredijk was niet bij machte hier onderuit te voetballen en moest het steeds verder terug; hanteerde veelvuldig de lange bal die echter zelden bij een mede speler terecht kwam; in de 20e minuut viel dan ook de 1e treffer voor LVV; 0-1. Gorredijk mocht op dat moment blij zijn dat LVV Friesland niet direct verder doordrukte en de voorsprong verder uitbouwde. Het verdere enige lichtpuntje in het eerste bedrijf was het schot van Jesmer de Vries dat echter via de onderkant van de lat weer in het veld belandde. Wat er in de rust in de box werd gezegd kunnen we alleen maar raden maar het beeld veranderde niet in het tweede bedrijf. Friesland ging door waar het mee begonnen was; het zette Gorredijk steeds meer onder druk; en ook de ploeg uit Leeuwarden raakte de onderkant van de lat en Gorredijk kroop door het oog van de naald toen een bal nog net van de lijn werd gehaald. Echter bij de derde poging was het wel raak; in een 1 op 1 situatie met doelman Veenstra viel uiteindelijk toch de 0-2. Vanaf dat moment was het achterin open huis bij Gorredijk; amper een paar minuten later viel, na een afgeslagen corner, uiteindelijk toch de 0-3. Zo heel af en toe deelde Gorredijk nog wat speldenprikjes uit en het was Jort Otten die in de 70e minuut de hatelijk 0 van het scorebord haalde door de 1-3 te scoren. Het was in die fase dat Gorredijk zelfs druk begon te zetten op de defensie van LVV Friesland; achterin werd er 1 op 1 gespeeld maar heel veel leverde dit verder niet op. Het tegendeel werd zelfs waar; vanuit een vrije trap viel de goal aan de andere kant en stonden de bezoekers op 1-4 en was het verzet van Gorredijk verder wel gebroken en snakte het naar het eindsignaal. Gorredijk heeft nu na drie wedstrijden evenveel punten en mag het volgende week op bezoek bij Trynwalden dat afgelopen zondag nipt van Thor verloor.