Gorredijk 1 - Akkrum 1

3-1

Zo de kop is er weer af; het seizoen 2019-2020 is begonnen en Gorredijk mocht op eigen veld aftrappen tegen Akkrum. De ploeg uit het gelijknamige dorp bracht geen goede herinneringen mee; de ploegen troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2017-2018 en toen was is beide confrontaties Akkrum te sterk voor Gorredijk. Maar zoals gezegd nieuwe ronde nieuwe kansen en beide ploegen mochten, onder heerlijke omstandigheden, de opening van het seizoen verzorgen. Om iets na tweeën begon de bal weer te rollen en begon ook de begin periode van aftasten; Akkrum probeerde van achteruit met verzorgd voetbal op te bouwen terwijl aan de Blauw-Witten kan veelal de lange bal werd gehanteerd. Dit leverde aan beide kanten wat kansjes en mogelijkheden op echter veel gevaar leverde dit voor beide goalies nog niet op. Hoogte punt op dat moment was alleen het schot op de lat van Jesmer de Vries en het paar keer gevaarlijk doorkomen van Akkrum die echter telkens doelman Veenstra op hun pad vonden. Gaande weg de eerste helft daalde het niveau naar een gezapig potje; veel foute passes op een veld waarbij het gras je onder de oksels kietelde. In de 35e minuut wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen; een goede actie en dito voorzet van de rechterkant van Jesmer de Vries bracht de bal voor de goal waar good old Mart van der Tuin de bal van dichtbij in de touwen wist te schieten en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zetten. Met deze stand werd ook de rust bereikt en konden beide ploegen zich gaan opladen voor het tweede bedrijf. Gorredijk nam in het begin van de tweede helft direct het initiatief en dit leverde al vroeg in de tweede helft direct resultaat op; in de 57e minuut ging Jesmer de Vries er op de linker kant vandoor  en zijn harde diagonale schot zorgde ervoor dat de thuisploeg de stand verdubbelde en Gorredijk op een comfortabele 2-0 zette . Het leek Akkrum wakker te schudden het ging steeds nadrukkelijker de aanval zoeken echter vond keer op keer doelman Veenstra op zijn pad; de sluitpost hield op diverse momenten in de wedstrijd de ploeg op de been. Richting het einde van de wedstrijd zorgde het uitvallen van laatste man Jappie Koopmans even voor een mindere organisatie achterin en het was ook op dat moment dat de droge schuiver van Emile Vis de aansluitingstreffer voor Akkrum opleverde. De roodhemden zetten nog even aan voor een slotoffensief echter gaven daardoor veel ruimte weg en het was in de slotminuten dat de ingevallen Milan van der Zee die, na een goede uitbraak, de punten definitief in Gorredijk wist te houden. Na 92 minuten vond de uitstekende leidende scheidsrechter van der Kamp het welletjes en kon Gorredijk de eerste drie punten van het nieuwe seizoen bijschrijven.