Mientewei 2, 8401 AA Gorredijk.

0513 - 46 23 69

info@vv-gorredijk.nl

Gorredijk 1 - Trinitas 1

GORREDIJK  1 -- TRINITAS 1        4-3

 

Op deze druilerige zondag moest Gorredijk het opnemen tegen Trinitas en pas ver na de klok van vier uur vond het drie punten in zijn schoentje echter dit ging niet zonder slag of stoot.

Vanwege dit druilerige weer werd er uitgeweken naar het kunstgras en begon even na twee uur de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Achttien.

Na de oorwassing van vorige week tegen VENO had de ploeg van Richard Jellema iets goed te maken en dat bleek ook wel in de begin fase; Gorredijk trok gelijk het initiatief naar zich toe en zocht vooral via de flanken gelijk de aanval.

Echter het spel kwam in de 8e minuut al gelijk een tijd stil te liggen; na een ongelukkige botsing was het Jacko Blaauw die behoorlijk aangeslagen het veld moest verlaten.

Na de hervatting ging Gorredijk door daar was het gebleven was; het zette Trinitas continu onder druk en creëerde het de eerste kansen van de wedstrijd.

In de 19e minuut werd het eerste cadeautje van deze middag uitgepakt; in de beruchte 16 werd Bas van Veen onderuit gelopen en vanaf 11 meter zette Mart van der Tuin de 1-0 op het bord.

Gorredijk bleef de aanval zoeken en kreeg vooral op het middenveld veel ruimte om te voetballen.

In de 30e minuut wisten de Blauw- Witten de voorsprong te vergroten; Jesmer de Vries begon aan een rush aan de linker kant en zijn afgemeten voorzet kon door Mart van der Tuin worden binnen getikt.

Vlak voor rust was de mooiste goal deze middag te bewonderen; na een snelle omschakeling liet Bas van Veen van een meter of 25 de bal van zijn voet vertrekken en deze zeilde deze met een mooie boog over de goalie heen en kon Gorredijk met een comfortabele 3-0 voorsprong de box opzoeken.

Wat er in de thee had gezeten zullen we nooit weten maar in het begin van het tweede bedrijf was Gorredijk helemaal de controle kwijt; het kwam niet meer in het ritme en Trinitas liet zien dat het zich niet neerlegde bij een 3-0 achterstand; ook de mannen uit Boyl mochten in de 54e minuut een cadeautje uitpakken vanaf 11 meter en de stand op 3-1 brengen; amper 6 minuten later werd de marge nog verder verkleind; de voorzet vanaf de rechter kant kon zo de goal in worden gelopen en was de stand 3-2 met nog een half uur te gaan; Gorredijk richtte zich in deze fase meer op de voorsprong verdedigen en loerde op de counter; de verlossing leek te komen in de 82e minuut; na 2 vermeende overtredingen kon uiteindelijk Jesmer de Vries alleen op de doelman afgaan en de 4-2 binnen tikken.

Het sierde Trinitas dat het zich toen nog niet gewonnen gaf en in de 90e minuut met een droge schuiver de marge weer op 1 wist te brengen maar meer zat er niet  in de jute zak deze middag en kon Gorredijk (eindelijk) weer eens drie punten bijschrijven.

De ontlading en opluchting was dan ook groot en Gorredijk kreeg (terecht) wat op het verlanglijstje stond en mag volgende week vol vertrouwen afreizen naar Steenwijk.