Mientewei 2, 8401 AA Gorredijk.

0513 - 46 23 69

info@vv-gorredijk.nl

VENO 1 - Gorredijk 1

VENO 1 - Gorredijk 1 5-1

Gorredijk mocht deze zondag de verre reis aanvangen naar het pittoreske Vollenhove om het op te nemen tegen VENO; beide ploegen ontmoeten elkaar in een grijs verleden ; in het seizoen ‘87/’88 was de laatste ontmoeting en ging de winst nog naar de Blauw- Witten ( 3-1) en werd Gorredijk dat seizoen kampioen.

Echter de behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en de ploeg van Richard Jellema ging deze middag ongenadig over de knie van VENO en verloor met 5-1.

De ploeg die bezig is met ontplooiing werd vorig seizoen al met overmacht kampioen in de 4e klasse en zal ook dit seizoen bovenin mee draaien.

Vanaf het eerste fluitsignaal trekt VENO het initiatief naar zich toe en zoekt het veelal over de rechter flank de aanval.

Al in de 10e minuut viel de 1-0; een voorzet van de rechterkant kon vrij worden ingekopt door Gert Anninga (die deze middag zijn 2e ster behaalde) en stond de thuisploeg al snel op een comfortabele voorsprong.

Het meeste balbezit was ook in deze fase voor de thuisploeg en Gorredijk kon daar weinig tegen over zetten; het moest al vroeg in de wedstrijd alle zeilen bijzetten om VENO van het lijf te houden.

In de 30e minuut viel de 2-0 uit een eigenlijk identieke situatie; wederom kwam de voorzet van de rechter kant en het was nu Gertjan van Limburg die ongehinderd de 2-0 binnen kon koppen.

Op slag van rust weet Gert Anninga zijn 2e doelpunt van deze middag te maken en stond de thuisploeg al met 3-0 voor.

Gorredijk kende in deze eerste helft alleen maar diepte punten; een 3-0 achterstand; Sake Rinsma die met 2x geel al kon gaan douchen en Jesmer de Vries die vanaf 11 meter 2x de kans kreeg om de stand dragelijker te maken maar faalde.

In het 2e bedrijf laat Gorredijk nog 1x zijn tanden zien; met 10 man probeerde het VENO onder druk te zetten en vertoonde de geoliede machine van trainer Tom Ernst enkele scheurtjes; het werd wat slordiger en in de 60e minuut was het Mart van der Tuin die het net wist te vinden na een goed lopende aanval en was de stand 3-1.

Echter vanaf dat moment nam VENO de touwtjes weer in handen , combineerde het er weer prima op los en tilde het de stand in korte tijd via Mark Hofstede en wederom Gertjan van Limburg naar de uiteindelijk overwinning van 5-1.

Als je een verslag schrijft heb je meestal een (gekleurde) club bril op en zeker de laatste weken verloor of speelde Gorredijk gelijk en was het niet nodig echter deze middag kreeg de ploeg voetbal les van VENO en viel aan de uitslag niets af te dingen.