Oldeholtpade 1 – Gorredijk 1

Oldeholtpade 1 – Gorredijk 1 2-2

Deze zondag mocht Gorredijk het opnemen tegen het hooggeplaatste Oldeholtpade, in een boeiend en soms hard duel werd het uiteindelijk 2-2 waarbij, gezien de uitslagen op de andere velden, Oldeholtpade het meest baat bij had; met het gelijke spel werd de eerste periode veilig gesteld.

In het begin van de wedstrijd wilde Oldeholtpade de status gelijk waar maken; het zocht direct de aanval en creëerde ook direct een aantal gevaarlijke momenten voor de goal.

Al in de 10e minuut komt de thuisploeg op voorsprong; vanuit buitenspel werd de bal opgepikt en werd er gescoord; het vlagsignaal werd door arbiter van Veen genegeerd en zo had de arbiter van dienst deze middag wel wat meer missertjes.

Gorredijk raakte hierdoor echter niet van slag en weet het in de 19e minuut de stand alweer gelijk te trekken; nadat de inzet van Mart van der Tuin nog werd gekeerd was het Jesmer de Vries die de bal binnen kopte en de ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

Gorredijk nam in het eerste bedrijf steeds meer het initiatief over en ging Oldeholtpade loeren op de counter echter tot uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet meer en werd de rust bereikt met een gelijke stand.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet anders; Gorredijk de wat beter voetballende ploeg en Oldeholtpade loerend op de counter; dat dit een geducht wapen was bleek wel in de 65e minuut; het wild wegwerken uit de defensie kwam voor de voeten van de snelle voorwaartsen; de afgemeten voorzet hoefde alleen maar in het doel te worden gelopen en was de voorsprong weer daar voor de thuisploeg.

Gorredijk ging steeds meer risico nemen en dit leverde soms hachelijke situaties voor beide goals op; zo moest in de 80e minuut verdediger Hille van Goinga redding brengen op de lijn en gingen schoten van Gorredijk vaak net over of naast en werd langzamerhand ook de tijd een tegenstander van de bezoekers.

Het loon naar werken kwam in de slot seconden van de wedstrijd; in een scrimmage voor de goal belandde de bal voor de voeten van Jacko Blaauw die met de punt van de schoen de bal zomaar in de kruising zag verdwijnen en stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte .

Zelfs in de lange blessure tijd van meer dan 6 minuten kwam de defensie van Gorredijk niet meer in gevaar en kon er 1 punt meer naar huis worden genomen.

Oldeholtpade behaalde zoals gezegd met deze uitslag de eerste periode titel en maakte hiermee ook duidelijk dat met hard werken, veel inzet en beleving er een goed resultaat behaald kon worden.