Gorredijk 1 - Mildam 1

Gorredijk 1 - Mildam 1           1-3

Gorredijk ontving deze zondag  op het eigen sportpark de ploeg uit Mildam; onder een heerlijk herfst zonnetje met maar weinig publiek en een ontbrekende pupil van de week  moest de ploeg van Richard Jellema vandaag de punten in eigen huis zien te houden; maar evenals vorige week tegen Renado lukte dit niet. Dat de ploeg deze periode in de hoek zit waar de klappen vallen was duidelijk want net als vorige week was het een onnodig verlies.
De ziekenboeg telde nogal wat spelers en ook vandaag ging het blessure spook nog even lekker tekeer.
In het begin van de wedstrijd zocht Gorredijk gelijk de aanval en liet het in deze begin fase gelijk even zijn tanden zien; in de 7e minuut spatte de inzet van Tristan Bijlsma nog op de lat uiteen.
Gorredijk bleef het initiatief houden, Mildam weigerde de verdedigende stellingen te verlaten en loerde op de counter en zo bleef het evenwicht bewaard.
In de hoek waar dus de klappen vallen stond deze zondag ook een gifbeker en deze moest ook leeg: op de slag van rust werd een voorzet van de rechterkant ongelukkig door Jan Douwe Oosterloo in eigen doel gegleden en stonden de bezoekers vlak voor de thee, tegen de verhoudingen in, op een 0-1 voorsprong.
In het tweede bedrijf ging Gorredijk op jacht naar de gelijkmaker; spelend richting de kantine zocht het veelvuldig de aanval en het loon naar weken kwam in de 58e minuut; Tristan Bijlsma werd in de 16 onderuit getrokken en de (prima) leidsman wees naar de stip.
Waar normaliter Jesmer de Vries achter de bal ging staan was het nu Milan van der Zee die de klus moest klaren echter zijn inzet werd op katachtige wijze door de goalie uit de hoek geranseld ( gifbeker) en bleef de voorsprong voor Mildam gehandhaafd.
In de 60e minuut werd de ploeg uit de gelijknamige plaats de voorsprong zelfs uit te breiden; uit wederom een counter werd de voorgegeven bal; stonden er twee man helemaal vrij voor de goal te wachten en was de stand 0-2.
Gorredijk recht nog 1x de rug en in de 70e minuut was daar de aansluitingstreffer; de vrije trap net buiten de 16 werd door Jesmer Schots vanaf de rechterkant keurig in de hoek gekruld ; 1-2.
In de hectische slot fase moesten Jesmer de vries en Jesmer Schots nog geblesseerd het veld verlaten en kreeg Milan van der Zee in de 78e minuut nog rood na het neerhalen van een doorgebroken speler.
In de slotminuten wist Mildam de numerieke meerderheid nog uit te buiten en scoorde het de 1-3 en bleef Gorredijk wederom met lege handen achter.
Kortom 2 counters, een eigen doelpunt, een gemiste penalty, en een rode kaart deden Gorredijk deze zondag de das om en daar waar misschien in de wedstrijden tegen Renado en Mildam op punten werd gerekend bleef de teller op nul staan.
Volgende week is er geen programma en mag de ploeg op 18 november uit naar Oldeholtpade.