Mientewei 2, 8401 AA Gorredijk.

0513 - 46 23 69

info@vv-gorredijk.nl

Renado 1 - Gorredijk 1

RENADO  1   --   GORREDIJK 1    2-0

Na een heerlijke week vakantie in warme oorden , waarbij dank uitgaat naar de “inval verslaggever”stond voor Gorredijk vandaag de uitwedstrijd naar Renado op het programma.
Onder heerlijke, maar koude, omstandigheden, ging de ploeg van Richard Jellema vol vertrouwen richting St Nyk.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in het afgelopen seizoen en op het sportpark van Renado was de uitslag toen 1-4 voor de bezoekers.
Dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst bleek deze middag maar weer; Renado won zijn thuiswedstrijd van Gorredijk met 2-0 .
Onder leiding van de prima fluitende leidsman Hazelhoff begon even na twee uur de wedstrijd; Gorredijk trok gelijk het initiatief naar zich toe en probeerde met verzorgd voetbal van achteruit op te bouwen; voordeel hierbij was dat vooral op het middenveld er veel ruimte lag en de Blauw- Witten naar hartenlust konden combineren.
En Gorredijk kreeg kansen, veel kansen zelfs, echter Renado wist in deze fase van de wedstrijd met kunst en vliegwerk  waarbij soms ook de handrem werd gehanteerd overeind te blijven.
Het schot van Arjen Bergsma kon door de keeper nog net uit de linker beneden hoek worden getikt, ook goal getter Mart van der Tuin was dicht bij een treffer en met name de voorzetten van beide kanten door Jesmer de Vries zorgden voor veel gevaar en onrust in de defensie van Renado.
Een oude voetbal wet was dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet en deze middag was het niet anders.
Wat de toeschouwers in de 33e minuut te zien kregen was een “Studio Sport momentje”; het was oud gediende Arjen Postma die op de middenlijn de bal controleerde en met een prachtige lob de bal richting het doel van Gorredijk liet vertrekken; nu stond er in de goal bij Gorredijk toch een imposante vent van bijna twee meter echter ook hier zeilde de bal keurig overheen en was de stand , tegen de verhouding in, 1-0 .
Met dit heerlijke beeld nog op het netvlies gingen beide ploegen de rust in; in het tweede bedrijf ging Gorredijk nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker echter toen sloeg ook het noodlot toe ; in de rust viel Milan van der Zee al uit met een blessure; in de tweede helft gevolgd door Arjen Bergsma en Jesmer Schots.
Gorredijk probeerde het nog wel in de rest van de wedstrijd maar de bal wilde er vandaag gewoonweg niet in; Renado bleef eigenlijk moeiteloos overeind; niet met het mooiste voetbal maar wel met passie, strijd en beleving.
Door de vele risico’s die Gorredijk nam ontstond er achterin veel ruimte en de genadeklap viel dan ook in de 90e minuut; een voorzet van de rechterkant werd keurig binnen gekopt door Helder Correia Oliveira en werd de einduitslag van 2-0 bereikt.
Gorredijk mag deze week de scherven weer bij elkaar rapen want volgende week mag het op het eigen sportpark de ploeg uit Mildam ontvangen; laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen ging de winst naar de gelijknamige ploeg uit Mildam ; Gorredijk is dus gewaarschuwd.