Gorredijk 1 - Read Swart 1

Gorredijk 1 - Read Swart 1      4-0

Gorredijk mocht vandaag op het eigen sportpark de ploeg van Read Swart ontvangen; beide ploegen wisten nog geen punten te halen in dit nieuwe seizoen en waren terug te vinden in de onderste regionen van de 3e klasse D.
Reden voor trainer Richard Jellema om zijn opstelling aan te passen om vandaag de eerste punten van het seizoen te kunnen halen.Onder heerlijke omstandigheden met maar echter weinig publiek begon even na twee uur de wedstrijd.
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op; beide ploegen zochten nadrukkelijk de aanval en deelden wat speldenprikje uit maar echt gevaar voor beide doelen was er op dat moment nog niet.
In de 25e  minuut  ging Arjen Bergsma op snelheid de beruchte 16 in en het lichte duwtje in de rug zorgde ervoor dat de arbiter van dienst naar de stip wees.
De overtreding was wel een VAR momentje; de meningen waren verdeeld of de overtreding binnen of buiten het strafschop gebied was maar de man die erover ging was zeker van zijn zaak.
Jesmer de Vries liet de goalie vanaf 11 meter kansloos en voor het eerst dit seizoen stond Gorredijk op voorsprong; 1-0
Gorredijk begon het initiatief steeds meer naar zich toe te trekken en de ploeg uit de Knipe wist daar weinig tegenover te stellen en pakte al vroeg in de wedstrijd een aantal gele kaarten.
Gorredijk ging door waar het mee begonnen en wilde al vroeg in de wedstrijd de voorsprong vergroten.
Het was wederom Arjen Bergsma die aan de basis stond van de 2e treffer; na zijn tegenstander compleet dol te hebben gedraaid was de voorzet van de rechterkant precies op maat; Jesmer de Vries maaide nog over de bal heen maar bij de 2e paal wist Milan van der Zee wel het net te vinden en vergroten de Blauw-Witten de voorsprong naar 2-0.
Met deze stand werden de boxen opgezocht voor de rust.
In het begin van  de  2e helft kreeg Gorredijk wederom een penalty; het was nu Jesmer de Vries die binnen de beruchte lijnen onderuit werd gelopen en deze keer hoefde de VAR er niet aan te pas te komen.
De toegekende penalty werd hard achter de goalie geschoten en stond de thuisploeg al vroeg in de 2e helft op een 3-0 voorsprong.
Ook in het tweede bedrijf bleef Gorredijk de bovenliggende partij; RS wilde wel deze middag maar kon simpelweg verder geen potten breken.
Het speelde met veel mensen voorin zonder echt gevaarlijk te worden waardoor er achterin veel ruimte lag en er vaak sprake was van een 1 op 1 situatie echter Gorredijk wist hier verder geen gebruik van te maken.
In de 70e minuut wist Gorredijk de score nog verder uit te bouwen; een corner vanaf de rechter kant werd door Jesmer Schots bij de 1e paal binnen gekopt en werd de eindstand van deze middag bereikt; 4-0.
De eerste punten voor Gorredijk waren binnen en was men van de gehate 0 af en was de opluchting groot maar een kritische noot blijft op zijn plaats; een prima overwinning maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer; er ging te veel, te vaak mis aan Gorredijkse kant en volgende week wacht er weer de zware uitwedstrijd tegen Oldemarkt.