2018-10-14 - Oldemarkt 1 - Gorredijk 1

Oldemarkt 1 - Gorredijk 1 1-1

Na de euforie van vorige week, waar Gorredijk de eerste overwinning van dit seizoen behaalde tegen Read Swart, in het verslag compleet vergeten Jesmer de Vries te feliciteren met het behalen van zijn eerste ster; de gewilde ster wordt behaald waanneer een speler 25 doelpunten heeft gemaakt en voor de Vries was het zover in de wedstrijd tegen Read Swart. Gefeliciteerd Jesmer.

Vandaag in de uitwedstrijd tegen Oldemarkt legde de Vries de bodem voor de 2e ster. De afwezig - en blessure lijst begint aan Gorredijkse kant zorgelijke vormen aan te nemen zodat er door trainer Jellema flink gepuzzeld kon worden

Zoals gezegd mocht Gorredijk vandaag de uitwedstrijd tegen Oldemarkt spelen; de ploeg uit de gelijknamige plaats was vorig seizoen 2x de baas over de Blauw- Witten echter na de wedstrijd van vandaag was de conclusie dat Gorredijk zichzelf tekort had gedaan.

Gorredijk bleef het initiatief houden en zocht veelal over de flanken de aanval; Oldemarkt kon daar maar weinig tegenover zetten; van achteruit werd ,veelal op goed geluk ,de lange bal gehanteerd.

Toch kwam de thuisclub op voorsprong; in de 25e minuut kwam de bal aan de linkerkant van het veld waar rechtsback Jan van der Leeuw een duw in de rug kreeg die hem bijna achter de hekken deed belanden echter de arbiter van dienst vond de overtreding niet zwaar genoeg en liet doorspelen; de afgemeten voorzet kon door Jorrid Minnema simpel worden binnen getikt en stond de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

In het resterende gedeelte van de eerste helft ging Gorredijk nog meer op zoek naar een doelpunt echter tot aan de rust bleef de voorsprong voor Oldemarkt op het bord staan.

De rust duurde bijna 20 minuten zodat beide ploegen goed uitgerust aan het tweede bedrijf konden beginnen. Ook nu kwam Gorredijk goed uit de startblokken en was het wederom binnen de minuut raak echter nu werd de inzet nog van de lijn gewerkt.

Gorredijk was gedurende de hele tweede helft de bovenliggende partij, zocht het steeds nadrukkelijker de aanval maar wilde de bal er maar niet in en werd nu ook de tijd een tegenstander.

Oldemarkt veranderde niets aan de eigen speelstijl; het was vrouwen en kinderen eerst, de bal naar voren rammen en maar zien of het een beetje goed uitkomt.

De gerechtigheid kwam dan uiteindelijk dan toch nog in de slotminuten van de wedstrijd; het was “sterretje”Jesmer de vries die een solo begon en in de zestien onderuit werd gelopen; de toegekende penalty werd door de Vries zelf onhoudbaar achter de goalie geschoten en stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte: 1-1.

De tijd was toen nog te kort voor Gorredijk om op jacht te gaan naar de volle buit en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel waarbij de conclusie was dat Gorredijk zich deze middag tekort had gedaan maar waar naar de nederlagen tegen Thor en DIO wel een duidelijke stijgende lijn was te zien in het spel van Gorredijk.

Volgende week mag de ploeg op het eigen sportpark de ploeg uit Havelte ontvangen.

Deze wedstrijd was vorig seizoen de afsluitende wedstrijd en werd toen door Gorredijk met 4-2 werd gewonnen.