2018-09-30 - DIO Oosterwolde 1 - Gorredijk 1

DIO Oosterwolde 1 - Gorredijk 1 4-1

Voor dat we dit verslag beginnen werpen we even een blik in de recente geschiedenis; op 20-05-2018 troffen beide ploegen elkaar ook op sportpark Oostenburg; DIO had op die dag de beste papieren om kampioen te worden in de 3e klasse en kon destijds bij winst het kampioenschap bijna binnen halen.

Echter de winst ging toen naar Gorredijk; de “over-mijn-lijk”mentaliteit destijds zorgde ervoor dat de drie punten mee konden naar Gorredijk en DIO de titel misliep.

Deze middag troffen beide ploegen elkaar opnieuw; nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Beide ploegen verloren echter wel al hun eerste competitie wedstrijd in dit nog prille seizoen.

Dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst bleek deze middag; de “over-mijn-lijk “mentaliteit aan de kant van de Blauw-Witten was deze middag ver te zoeken en de ploeg van Richard Jellema verloor kansloos met 4-1.

Met nog steeds topscoorder Mart van der Tuin in de ziekenboeg begon Gorredijk deze middag aan de lastige klus tegen DIO; het bekende kwartiertje aftasten duurde nu bijna de gehele eerste helft en voor beide goals viel weinig spektakel te beleven.

DIO ving Gorredijk op eigen helft op en probeerde vaak met de bekende lange bal de voorwaartsen te bereiken echter de aanvalsdrift eindigde vaak hier al; regelmatig buitenspel, veel balverlies van beide kanten zorgden ervoor dat het al snel begon te lijken op een gezapig potje zondag middag voetbal.

De arbiter van dienst floot ook voor lichte overtredingen, reageerde op elk stemmetje wat de snelheid ook allemaal niet te goede kwam.

De thee in de rust had beide ploegen schijnbaar goed gedaan want al snel in de tweede helft ging de strijd los; als eerste zorgde in de begin minuut van de tweede helft een vreemde actie van de goalie van Gorredijk voor paniek in de defensie en de inzetten van DIO moesten tot 2x keer toe van de lijn worden gehaald.

Beide ploegen en het aanwezige publiek waren direct wakker en het was voor Gorredijk het startsein om nadrukkelijk de aanval te gaan zoeken.

Het loon naar werken kwam al direct een paar minuten later; een goed opgezette aanval via de linkerkant werd door Jesmer de Vries prima voorgegeven en kon bij de eerste paal worden binnen getikt en stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Gorredijk wist deze voorsprong tot de 60e minuut vast te houden maar was hem in een tijdsbestek van 2 minuten zo weer kwijt; in de 60e minuut kon de bal niet goed weggewerkt worden uit de defensie en de schuiver van Martijn Wieldraaier bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte; amper een minuut later zorgde balverlies wederom aan de linkerkant dat de voorzet simpel binnen kon worden getikt en had DIO binnen de kortste keren de stand omgebogen naar een 2-1 voorsprong.

Gorredijk kwam deze klap de rest van de 2e helft niet meer te boven; DIO ging ondertussen verder met zout in de wond strooien; in de 70e minuut zorgde balverlies van Milan van der Zee op de middenlijn voor de razendsnelle omschakeling aan DIO kant; de voorzet van rechts werd door Ramon van der Zee bij de 2e paal binnen getikt en was de marge 2.

De mooiste goal van deze middag viel in de 80e minuut te bewonderen ; een afgeslagen corner werd door Martijn Wieldraaier buiten de 16 direct ingeschoten en via de binnenkant van de paal werd de eindstand van deze middag bereik:t 4-1.

En zo had DIO zijn revanche te pakken; ging er veel fout aan beide kanten maar was DIO wel de terechte winnaar deze middag.

Volgende week ontvangt Gorredijk de ploeg van Read Swart op het eigen sportpark; de ploeg uit de Knipe verloor deze zondag ook zijn 2e wedstrijd en zullen de drie punten voor beide ploegen dus heel belangrijk zijn om weg te komen uit de staart van de 3e klasse.