Gorredijk 1 - THOR 1

Gorredijk 1 - THOR 1 0-2

De kop is eraf; op deze herfstachtige zondag startte de competitie weer en Gorredijk mocht op eigen veld de buren van THOR ontvangen; een kraker al gelijk in de eerste wedstrijd die verder ook geen introductie behoeft.
Gorredijk , vorig seizoen al acterend in de 3e klasse en toen een stabiele middenmoter en THOR dat vorig seizoen met overmacht kampioen werd in de 4e klasse ontmoeten elkaar dus al gelijk aan het begin van het seizoen.
De wedstrijden tussen beide buurdorpen stonden altijd al vol van passie, strijd en beleving en deze zondag was dat niet anders.
In aanloop naar de wedstrijd bleek in de loop van de week dat goalgetter Mart van der Tuin aan de kant van de Blauw Witten niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen en de wedstrijd vanaf de kant moest bekijken.
Bij aanvang om 14.00 stonden de hemelsluizen al open en bleven open gedurende de hele wedstrijd; gevolg was dat het veld er niet beter op werd en de glijpartijen niet van de lucht waren wat het opbouwende spel van Gorredijk niet ten goede kwam.
In het eerste bedrijf ging de strijd tussen beide ploegen gelijk op; het bekende spelpatroon van beide kanten werd ook al snel weer zichtbaar; Gorredijk probeerde met verzorgd opbouwend voetbal de voorwaartsen te bereiken terwijl aan THOR kant de mouwen werden opgestroopt en met veel passie en inzet voor elke meter grond werd gestreden.
De wedstrijd was dan ook helemaal in evenwicht; veel duels werden op het middenveld uitgevochten en beide goalies hoefden ook maar amper in actie te komen.
In de tweede helft probeerde de ploeg van Richard Jellema vanaf de aftrap gelijk weer druk te zetten op de defensie van THOR echter de eerste goal van deze competitie viel dus aan de andere kant; in de 53e minuut zorgde de zoveelste glijpartij ervoor dat er een 1op 1 situatie ontstond met doelman Veenstra van Gorredijk; de strak ingeschoten schuiver van Yob Bos was hem dan ook te machtig en stonden de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Gorredijk ging vanaf dat moment steeds meer risico nemen en werd de drang naar voren steeds groter echter tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet.
Ook de klok werd nu een tegenstander echter wat Gorredijk ook probeerde het lukte deze middag niet om een bres te slaan in de hechte verdediging van THOR.
De genadeklap viel rond de 85e minuut; het matig uitverdedigen zorgde ervoor dat Remco de Jong de eindstand op het bord kon zetten; 0-2.
In de blessure tijd konden Patrick Kootstra aan Gorredijkse kant en Yob Bos aan Thor kant eerder gaan douchen na een rode kaart en zo eindige de wedstrijd op deze druilerige zondag in mineur voor Gorredijk en beleefde het een valse start van het begin van het seizoen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DIO Oosterwolde.