2018-05-27 - Gorredijk 1 – Havelte 1

Gorredijk 1 – Havelte 1        4-2

Promovendus Gorredijk mocht het seizoen 2017-2018 deze zondag op eigen veld afsluiten tegen de ploeg uit Havelte.
Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en werd het onder zeer warme omstandigheden en op een gortdroog veld ook inderdaad een  “afsluitende’ wedstrijd.
Door het ontbreken van aanvoerder Bergsma posteerde trainer Russchen Mart van der Tuin op het middenveld en speelde Jesmer de Vries in de spits.
Voor beiden viel er nog wel iets te halen deze wedstrijd; Mart kon nog topscoorder worden van dit seizoen en Jesmer kon zijn eerste ster behalen echter beiden lukte dit niet.
De wedstrijd stond verder in het teken van het afscheid nemen van een aantal vaste waarden in en rond het elftal;  verdedigers Jorrit Bijker, Jorrit Bijlsma en doelman Sven van der Woude hingen hun voetbalschoenen aan de wilgen; sinds jaar en dag vaste grensrechter Remco Blaauw hanteerde deze middag  voor de laatste keer de vlag en natuurlijk was er de laatste wedstrijd voor trainer Jacob Russchen; trainer Russchen was een flink aantal seizoenen verbonden aan de club, promoveerde met het eerste elftal naar de derde klasse en wist dit eerste seizoen in de 3e klasse een prima stabiele middenmoter te worden.
Maar zoals gezegd moest er deze middag ook nog 90 minuten worden gevoetbald onder zeer warme omstandigheden; beide ploegen ontmoeten elkaar een aantal weken geleden ook al en toen mocht Havelte de punten in eigen huis houden echter deze middag was al snel duidelijk dat Gorredijk dit seizoen waardig wilde afsluiten en een stunt van Havelte slechts een illusie was.
Al in de 9e minuut komen de gasten op een 1-0 voorsprong; Hylke Bergsma wist  aan de linker kant goed door te gaan en het 1e doelpunt van deze middag op het bord te zetten; Gorredijk bleef  de boven liggende partij en  in de 30e minuut werd door Jelmer Posthumus de scoorde verder uitgebouwd; na een prima aanval werd met een bekeken stiftje de 2-0 op het bord gezet.
Voor de rust weten de Blauw Witten de score nog verder uit te bouwen; het was wederom Hylke Bergsma die vlak voor de rust de 3-0 wist binnen te tikken.
In de pauze stroomde het terras vol, waren de koude versnaperingen niet aan te slepen en startten beide ploegen aan de laatste 45 minuten van dit seizoen.
De scherpte was dan echt al wel van de wedstrijd af en dat bleek ook wel ; in een tijdsbestek van 4 minuten liet de ploeg uit Havelte nog 1x zijn tanden zien; de ploeg wist de achterstand wat dragelijker te maken door 2x snel achter elkaar te scoren en was het opeens 3-2.
In de 77e minuut was het Mart van der Tuin die de voorzet van links bij de eerste paal weet binnen de tikken en de marge weer naar 2 te tillen; 4-2.
Beide ploegen vonden het wel welletjes zo en was het tijd voor de publiekswissels voor de spelers die afscheid namen; onder luid applaus mochten zij de laatste minuten vanaf de bank toekijken en na precies 90 minuten vond de uitstekende leidsman het ook wel mooi geweest  en mochten beide ploegen ook op het terras plaats nemen.
Zoals gezegd eindige Gorredijk in zijn eerste seizoen in de 3e klasse keurig op een 7e plek en had het bewezen prima op zijn plaats te zijn en deze klasse.
Rest de vv Gorredijk alleen nog  Jubbega te feliciteren met het behalen van het kampioenschap en succes te wensen in de 2e klasse; Oldemarkt, Akkrum en DIO succes in de nacompetitie en iedereen een hele fijne vakantie en op 12 augustus gaan we weer los.

Boy Willems