JO13 - JO14 - JO15

Seizoen 2018-2019

Zoals ieder jaar is de teamindeling weer een uitdagende puzzel geweest. Zoals we kunnen zien zitten we niet ruim in de aantallen. Na alle voor en tegenargumenten te hebben afgewogen lijkt de jeugdcommissie dit de beste oplossing. Denken in teambelang is komend seizoen dan ook meer dan ooit gewenst. Daarom willen we ouders/spelers dan ook vragen om rekening te houden met de gevolgen van een afmelding bij een training/wedstrijd voor de rest van het team. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit dan ook tot een mooi seizoen gaat lijden.

Wijzigingen vanuit KNVB
Afgelopen jaren zijn er in de benamingen voor de teams wat wijzigingen aangebracht door de KNVB. Waar we vroeger nog spraken over een jongens C en D, is dat nu JO12 t/m JO15 geworden. Dat betekent ook dat wij vanaf dit seizoen de oude benamingen volledig los zullen laten.

Met de introductie van de tweede fase van het pupillenvoetbal verandert er ook binnen deze Categorie het een en ander. De KNVB biedt vanaf dit seizoen ook de mogelijkheid om in O12 en O14 teams in te delen. Het nieuwe seizoen zullen JO14, JO12 en JO10 instromen volgens beleid KNVB. Daarmee is het nieuwe pupillenvoetbal volledig geïntegreerd binnen onze vereniging. Omwille van de teamsamenstelling en aantallen slaan een aantal jongens- en meidenteams deze tussenstap echter over.

Een voordeel hiervan is dat we er naar toe gaan dat er alleen nog maar spelers in het veld hebben staan die even oud zijn. Dan bestaan er geen eerste of tweedejaars meer. Hierdoor wordt het eerlijker en komen de wat jongere en soms fysiek minder ontwikkelde spelers binnen een team ook meer tot hun recht.

Indeling JO13
Helaas kunnen we door nieuwe leeftijdsgroepen niet meer in elke categorie meer inschrijven bij de KNVB. Bij de JO13 zijn we na lang wikken en wegen tot de conclusie gekomen dat we geen elftal kunnen formeren. Inschrijven als 7tal was voor ons geen optie aangezien deze jongens al een jaar op een groot veld hebben gespeeld weer terug gezet worden naar een half veld. Dit vinden wij niet wenselijk. Er is voor gekozen om deze spelers die hiervoor in aanmerking komen in te delen in de JO14.

Indeling JO14

Vanaf komend seizoen zullen we ook een JO14 inschrijven. Als club gaan we dus in de vernieuwde lijn mee van de KNVB. We kiezen er bewust voor om nu in een keer volledig de nieuwe visie te gaan volgen. We geloven erin dat we beter direct mee kunnen gaan in de veranderingen en dat deze manier van indelen voor veel spelers tot meer spelplezier leidt.

Wij hebben er voor gekozen om 2 teams in te schrijven in de JO14. De JO14-1 zal op zo hoog mogelijk niveau uitkomen. De JO14-2 zal uitkomen in een klasse die recht doet aan het niveau van deze spelers. Wellicht kan dit tot iets grotere reisafstand lijden dan gewend, maar wij denken dat dit het spelplezier ten goede komt. Over de exacte invulling van deze competitievormen zullen we later communiceren met de teams.

v.v. Gorredijk JO14-1

Trainer: Jan Rudolphij
Leider: Richard Peetam

Indeling JO15

De invoering van de JO14 heeft ook voor de JO15 gevolgen. Hierdoor zullen we komend seizoen met 2 teams in de JO15 uitkomen. We hebben er voor gekozen om ook hier een scheiding in niveau aan te brengen. De JO15-1 zal gaan spelen in de 2e klas en de JO15-2 zal gaan spelen in de 4e klas.

In het algemeen geldt, mocht het niveau te hoog of te laag zijn voor een team, wordt dit automatisch door de KNVB aangepast in de winterstop waardoor de spelers in het voorjaar op een beter passend niveau kunnen voetballen.

v.v. Gorredijk JO15-1
1 ..... (K)