•  

   Beste Leden, vrijwilligers en sponsoren van V.V. Gorredijk, 

  Allereerst wens ik jullie allemaal namens het bestuur van deze ongelofelijke mooie club, een geweldig mooi, sportief en vooral gezond 2021 toe. 

  Het liefst had ik dit live gedaan tijdens de nieuwjaarsreceptie in onze voetbalkantine, echter gezien de huidige omstandigheden is dit niet mogelijk. Zodra het weer kan, gaan we een bijeenkomst organiseren, wat dan geen nieuwjaarsreceptie meer mag heten maar daar bedenken we wel iets op. Hier komen we op terug als het zover is. 

  Nu een terugblik op het afgelopen jaar; wat is er allemaal bereikt en wat is er gebeurd? 

  Normaal gesproken begin ik met de sportieve successen. Alleen in een bizar jaar als 2020 is bij de jeugd zowel de voor- als najaar competitie stil komen te liggen en niet meer hervat. In 2020 dus geen kampioenen. Al durf ik gerust te zeggen dat als de competities niet stil waren komen te liggen, we weer diverse kampioenschappen hadden kunnen vieren. 

  Ook bij de senioren hebben we de competitie van 2019/2020 niet af kunnen maken en is de competitie van 2020/2021 stil komen te liggen na 4 wedstrijden. 

  Als er dan geen sportieve successen zijn, wil ik graag de successen delen die we wél hebben kunnen realiseren: 

  - De geweldige start van het jaar met onze nieuwjaarsreceptie die nog nooit door zoveel mensen bezocht is. 

  - Hoofdsponsor Albert Heijn Gorredijk verlengt het contract met 4 jaar tot juli 2025. 

  - De presentatie van het retro voetbalshirt van ons eerste elftal. 

  - AH voetbalplaatjesactie “de voetbalhelden van V.V. Gorredijk”. 

  - Live uitzending Rad van Fortuin op onze officiële jubileumdatum 

  - Uitgave jubileumboek 100-jaar VV-Gorredijk. In één woord samen te vatten: Trots! 

  - Plantenactie in samenwerking met Tuindorado. 

  - Ons eigen jubileumbier, “us Blauwyt Bier” 

  - Akkoord leden op kledingpakketten + akkoord op zwarte wedstrijdbroeken en -sokken. Alle teams vanaf Maart/April 2021 in nieuwe kleding! 

   

   

  - Invulling van de zaterdagen zonder competitievoetbal voor jeugdleden, georganiseerd door onze jeugdcommissie, leiders en trainers. Geweldig gedaan! 

  - Onze penningmeester Jacob Oosterdijk heeft alle subsidies waar we recht op hebben in deze tijd aangeschreven en gekregen. Daardoor staan we er financieel nog steeds goed voor. Heel belangrijk in deze tijd. Mijn complimenten! 

  - De sleutelhanger-actie van Ruurdsje voor de Nierstichting 

  - RaboClubSupport: ruim € 2.400, = opgehaald. Hiermee hebben wij op één na het meeste geld opgehaald van de ruim 300 deelnemende clubs/verenigingen van Zuidoost Friesland. Bedankt voor het stemmen! 

   

  En natuurlijk al de successen die ik hierboven niet heb benoemd. 

  Ik wil een groot compliment maken richting al onze vrijwilligers dit allemaal mogelijk hebben gemaakt zodat we met z’n allen toch positief terug kunnen kijken op het jaar 2020. Iedereen die zijn steentje hieraan bijgedragen heeft, wil ik namens het bestuur heel erg bedanken. 

  Een woord van dank is ook op z’n plek aan onze sponsoren. Onze sponsoren denken, ondanks dat een aantal het zelf ook lastig hebben in deze tijd, nog steeds aan ons en het zou natuurlijk heel mooi zijn als we ook aan hun denken. Dus als je lokaal kan kopen bij onze sponsors doe dit dan zoveel mogelijk. 

  Dank en ook hier geldt, samen staan we sterk! 

  Helaas zijn er het afgelopen jaar ook dieptepunten geweest. De personen die ons zijn ontvallen in 2020, zowel oud leden, oud vrijwilligers van VV Gorredijk als in de privésfeer waar o.a. ik zelf mee te maken heb gehad. Ik zou het mooi vinden als we hier in gedachten bij stil staan en hen niet vergeten. 

  Tenslotte een blik naar aankomend jaar. 

  - We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In goed overleg met Tonnie Kerstma hebben we besloten zijn aflopende contract na dit seizoen niet te verlengen. 

  - Eind maart, begin april zullen alle spelende leden in nieuwe kleding worden gestoken. Mede dankzij nieuwe sponsoren is dit mogelijk gemaakt. We zullen, als het zover is, van ons laten horen en we zullen dan ook deze sponsoren bekend maken. 

  - Voor alle jubileumactiviteiten die gepland staan voor dit jaar ,gaan we eind januari een beslissing nemen welke nog door kunnen gaan. 

  - We zullen in het seizoen 2021/2022 met onze seniorenteams nog gewoon op zondag voetballen. De huidige onzekere periode laat niet toe om op een zorgvuldige manier het 

   

   

  proces van zaterdag/zondag voetbal te onderzoeken. We zullen voor het seizoen 2022/2023 hier opnieuw naar gaan kijken. Ook onderstaand bericht van de KNVB heeft meegespeeld in deze afweging. 

   

  https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/62206/uitkomsten-landelijk-onderzoek-zaterdag-en-zondagvoetbal 

  We kunnen niet in de toekomst kijken maar ik heb er alle vertrouwen in dat 2021 een mooier jaar gaat worden op sportief gebied dan afgelopen jaar! 

  Hopelijk voetballen we weer snel in competitieverband en zien we elkaar weer op ons mooie sportpark met zo weinig mogelijk beperkingen. 

  Samen staan we sterk en blijf vooral gezond allemaal! 

  Met vriendelijke groeten, 

  Namens het bestuur, 

  Edwin van Opzeeland.
  Voorzitter.