Gorredijk JO19-1 doet goede zaken in Harkema 11 mei 2019

Harkema Opeinde JO19-1 bleek een stugge ploeg te zijn om tegen te voetballen. In de 1e helft had de thuisspelende ploeg ook het betere van het spel, alleen tot een echte kans wisten de Harrekieten niet te komen. Gorredijk wist in het eerste bedrijf echter ook geen potten te breken en daardoor keerden beiden ploegen zonder schade naar de kleedkamers.

In een wedstrijd waar de wind zeker enige invloed op het spel had, waar Gorredijk in de tweede helft slim gebruik van wist te maken, lagen de verhoudingen in de tweede helft anders.

Een lange bal van Keeper Jan Rudolphij, die verkeerd werd ingeschat door de verdediging van de thuisploeg, was het Jort Otten die goed anticipeerde. Oog in oog met de keeper van Harkema kende onze nummer 10 geen genade en tekende daarmee voor de 0-1 van Gorredijk.

Met de voorsprong is Gorredijk aan de betere hand, maar toch blijft Harkema Opeinde JO19-1 stug voetballen. Tot opluchting zorgt Jort Otten tegen het einde van de wedstrijd voor de bevrijdende 0-2 vanuit een vrije trap.

In de blessuretijd is het spits Jens Rinsma die na goed doorzetten de 0-3 op het scorebord tovert. De ontlading bij Gorredijk is groot en dat werd uitbundig gevierd.

Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en mag Gorredijk JO19-1 de 3 punten in de welbekende tas doen en meenemen naar Sportpark Kortezwaag.