2018-04-22 - Trinitas 1 - Gorredijk 1

Trinitas 1 - Gorredijk 1          1-3

De selectie van Gorredijk mocht deze zondag afreizen naar Trinitas in het pittoreske Boijl; prachtig gelegen met heerlijke weersomstandigheden ( soms zelfs (te) heet) op een klein en matig bespeelbaar veld.
De thuiswedstrijd werd door de Blauw-Witten nog met 0-1 verloren dus de mannen van Jacob Russchen konden aan de bak.
Gorredijk pakte gelijk het initiatief en probeerde Trinitas gelijk onder druk te zetten wat al in de 18e minuut tot resultaat leidde.
Vanaf een meter of dertig schoot aanvoerder Bergsma de bal strak in het kruis en stonden de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op een gewilde 0-1 voorsprong.
Gorredijk bleef de gehele eerste helft domineren, Trinitas bleef loeren op de counter waarbij de strijd veelal op het middenveld werd uitgevochten.
Gorredijk was kwalitatief duidelijk de betere ploeg; Trinitas compenseerde veel door tomeloze inzet.
Al vroeg in het tweede bedrijf wist Gorredijk de voorsprong verder uit te bouwen; de solo van aanvoerder Bergsma werd onreglementair gestuit binnen de beruchte 16 meter; de toegekende strafschop werd door Jesmer de Vries feilloos binnen geschoten en was de stand al vroeg in de tweede helft 0-2.
Op het moment dat de wedstrijd dreigde te verzanden in wat mooi zomer middag voetbal was daar opeens de vrije trap van Winfred Boekhoudt van Trinitas; hij joeg de vrije trap van een meter of 30 snoeihard tegen de touwen en was de stand opeens 1-2.
Op pure wilskracht wist de ploeg uit Boijl er een slotoffensief uit te persen en op dat moment wankelde Gorredijk ook even en moesten alle zeilen worden bijgezet om de voorsprong te verdedigen.
De bevrijdende treffer viel in de 85e minuut; een voorzet van de linkerkant werd door de goalie niet goed verwerkt en werd door Mart van der Tuin binnen getikt en was de marge weer twee; 1-3.
In de slotseconden wist Gorredijk nogmaals te scoren echter deze treffer werd nog afgekeurd en na precies 90 minuten vond de uitstekende scheidsrechter het welletjes en mocht iedereen een verkoelend drankje gaan nemen en kon Gorredijk weer 3 punten bijschrijven.
Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd tegen Dwingeloo.

Boy Willems