2018-04-15 - Gorredijk 1 – Wijster 1

Gorredijk 1 – Wijster 1         7-3

De grote winnaar deze middag bij de wedstrijd van Gorredijk tegen Wijster was het publiek; het zag een knotsgekke wedstrijd, kreeg 10 doelpunten voorgeschoteld, beleefde een mijlpaal en zag uiteindelijk Gorredijk dat 3 punten mocht bijschrijven.
De laatkomers deze middag hadden pech; Gorredijk stond namelijk binnen 2 (!) minuten met 0-2 achter; Wijster nam de aftrap speelde de bal gelijk diep en de voorzet werd kip simpel binnen getikt; de klok stond op dat moment op 30 seconden; de aftrap werd genomen de bal belandde wederom in de defensie van Gorredijk die een corner moesten weggeven; deze  werd strak genomen en de vrijstaande spits mocht ongehinderd binnen koppen en was de stand na 2 minuten 0-2.
Het was op dat moment de vraag wie er het meest verbaasd was; de ploeg van Jacob Russchen stond opeens met 0-2 en de ploeg van Andre Baas zag opeens sinds lange tijd weer eens 3 punten aan de horizon verschijnen.
Gorredijk herpakte zich echter zeer snel; in de 4e minuut werd een voorzet van Tristan Bijlsma door Mart van der Tuin binnen getikt en werd de stand gelijk weer wat dragelijker; 1-2.
Voor Mart betekende dit zijn 100e doelpunt in dienst van VV Gorredijk; chapeau en een diepe buiging voor Mart ‘de Loper”van der Tuin.
In zijn 4 seizoenen nu voor Gorredijk wist van der Tuin er dus 100 in te prikken ( beker en oefen niet meegerekend) en bracht zijn totaal op 140.
Mart van der Tuin; vaak ongrijpbaar; volgens de kenners buiten de zestien niet te gebruiken maar hierbinnen levensgevaarlijk en het bekende neusje voor de goal.
Wijster had echter deze middag geen boodschap aan dit soort mijlpalen en sentimenten; het ging door waar het mee begonnen was; Gorredijk overrompelen; in de 31e minuut was er een snelle tegenstoot en kwamen  de bezoekers zelfs met 1-3 voor.
Kortom, hoe effectief kan je zijn; 3x voor de goal van de tegenstander komen en 3x scoren.
Maar zoals eerder genoemd “wij”hebben Mart van der Tuin; in de 39e minuut zette aanvoerder Bergsma een werkelijk prachtige aanval op; de voorzet werd nog door de hand van de goalie beroerd maar daar was de goalgetter weer om de vallende bal simpel binnen te tikken en voor de rust de score op 2-3 te zetten.
Na de thee schroefde Gorredijk gelijk het tempo op en ging Wijster de tactiek hanteren van “ weg is weg”.
Het loon naar werken kwam in de 64e minuut ;de voorzet van rechts werd door Tristan Bijlsma gepromoveerd tot doelpunt en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.
Gorredijk had nu echt de smaak te pakken en rook bloed; het schot van Jesmer de Vries werd vlak voor de goal nog beroerd door centrale verdediger Jorrit Bijker en voor het eerst deze middag stonden de Blauw- Witten aan de positieve kant van de score; 4-3
De defensie van Wijster was op dat moment geheel ontregeld en het was wederom Mart van der Tuin die, na een voorzet van Bas van Veen zijn 3e goal deze middag kon bijschrijven en de stand naar 5-3 tilde.
De ploeg uit Wijster was op dat moment helemaal leeg gespeeld; konden  het allemaal niet meer belopen  en zagen  de gewilde 3 punten achter de horizon verdwijnen.
Gorredijk laat echter deze middag de dappere ploeg uit Wijster de gifbeker helemaal leegdrinken; in de 77e minuut tilde Bas van Veen de score naar 6-3 en degene die het laatste zout in de wonden strooide deze middag was Jesmer de Vries die in de 80e minuut, nadat de bal van de lijn was gehaald, de uiteindelijke score op 7-3 bepaalde.
Gorredijk had met deze overwinning zich ook veilig gespeeld in het eerste seizoen in de 3e klasse en dat is een prima prestatie; ook de stand in de 3e periode is nog hoopvol voor Gorredijk en komende weken wachten zware uitwedstrijden maar de ploeg heeft de afgelopen weken laten zien dat van elke tegenstander te winnen valt.

Boy Willems