2018-04-08 - Gorredijk 1 – Steenwijker Boys 1

Gorredijk 1 – Steenwijker Boys 1       4-1

Deze zondag mocht Gorredijk op het eigen sportpark de ploeg uit Steenwijk ontvangen en de positieve lijn van vorige week tegen UDIROS werd ook vandaag doorgetrokken en de ploeg uit Steenwijk werd met een klinkende nederlaag van 4-1 huiswaarts gestuurd.
De ploeg van Jacob Russchen beseft in deze fase van de competitie dat er als eerste hard gewerkt moest worden, nog steeds kampt de ploeg met een golf van afwezigen maar de opengevallen plaatsten werden moeiteloos ingevuld door andere spelers.
Onder heerlijke omstandigheden met echter weinig publiek begon de wedstrijd even na 14.00 onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Arends.
Vanaf het eerste fluitsignaal greep Gorredijk Steenwijker Boys bij de strot en in de 3e minuut is het dan ook al raak; een voorzet van de linker kant werd door Bas van Veen met de borst in het doel gewerkt en was de stand al 1-0.
Vanaf dat moment regende het kansen voor Gorredijk; in de 11e minuut belandde een vrije trap van Jesmer Schots via Mart van der Tuin op de lat, de rebound kon echter door Bas van Veen net niet worden binnen getikt; in de 13e minuut gaat een lob van Jelmer Posthumus net over.
In deze fase van de wedstrijd was de defensie van Steenwijker Boys een gaten kaas en in de 24e minuut was een afstandsschot van Jelmer Posthumus de defensie en de keeper te machtig en was de stand al vroeg in de wedstrijd 2-0.
Steenwijker Boys kon daar maar weinig tegenover stellen; net als in de thuiswedstrijd hanteerde het veelal de lange bal om de voorwaartsen te bereiken maar de defensie van Gorredijk stond als een huis deze middag en liet zich niet verrassen.
Als iedereen al met de gedachten bij een koude versnapering zat knalt Jesmer de Vries de bal nog een keer op de lat maar zochten  beide ploegen de box op met een 2-0 voorsprong voor de Blauw- Witten.
In de tweede helft was het beeld niet anders, Gorredijk ging door waar het mee begonnen was; het nam gelijk weer het initiatief en in de 49e minuut werd een prima aanval over de linkerkant door Mart van der Tuin prima afgerond en was de stand 3-0.
Mede door de warmte werd na 20 minuten het duel wat gezapig; begon het op zomer avond voetbal te lijken en waren de krachten meer op gebruikt.
Gorredijk wist dat de punten binnen waren en Steenwijker Boys besefte dat er deze middag verder geen eer meer te behalen was.
Op het eind van de wedstrijd konden de handen van het publiek nog even op elkaar wanneer aanvoerder Bergsma een prima pass in huis had richting Mart van der Tuin die zijn tweede goal deze middag mocht noteren; 4-0.
Steenwijker Boys mocht de ere treffer nog maken vanuit een penalty na een overtreding van Jesmer Schots.
Maar ook dan vond leidsman Arends het welletjes en na precies 90 minuten kon Gorredijk weer 3 punten bijschrijven en mag het volgende week, wederom in een thuiswedstrijd, aantreden tegen de ploeg uit Wijster.