2018-04-01 - UDIROS 1 - Gorredijk 1

UDIROS  1 - Gorredijk 1         1-6

Zoals vorige week in het verslag al werd vermeld was het spel van Gorredijk te veel en te vaak wisselvallig; waar het vorige week kansloos ten onder ging tegen Mildam werd vandaag UDIROS op simpele wijze aan de kant gezet.
Ondanks dat de zieken- en geblesseerden boeg aardig vol begon te lopen afgelopen weken werden de open gevallen plekken vandaag moeiteloos opgevangen door een aantal andere jongens en liet de ploeg vandaag een prima wedstrijd zien.
Waar in de thuiswedstrijd tegen een onnodige nederlaag werd aangelopen ( 2-3) werd UDIROS deze paaszondag met duidelijke cijfers verslagen.
In een troosteloze omgeving waar het meeste publiek uit Gorredijk kwam begon de wedstrijd iets na tweeën en zocht Gorredijk gelijk de aanval en moest UDIROS  gelijk alle zeilen bijzetten om de Blauw-Witten tegen te houden.
Echter er was deze middag geen houden aan; al in de 5e minuut komen de bezoekers op voorsprong; een strakke voorzet van de linker kant werd door Mart van der Tuin, in de lange hoek, simpel binnen getikt. In de 22e minuut kon het scorebord al naar 2 toe; de corner van de rechter kant werd door Jesmer de Vries keurig binnen geschoten.
We zaten toen al in de 30e minuut toen de voorwaartsen van UDIROS  voor het eerst voor doelman Veenstra verschenen echter het schot van Geert Arend Roorda verdween voor langs.
Op slag van rust bouwde Gorredijk de voorsprong verder uit; de corner vanaf de linker kant werd door centrale verdediger Jesmer Schots prima binnen gekopt en zochten de ploegen de boxen op met een 0-3 voorsprong voor Gorredijk.
In het tweede bedrijf was het beeld niet anders; Gorredijk domineerde van het begin tot het eind; combineerde er prima op los en wist altijd de vrije mensen te vinden.
In de 55e minuut werd het verder in het zadel geholpen en werd de voorsprong verder uitgebouwd; een voorzet van de linker kant werd door de verdediger van UDIROS tot eigen doelpunt gepromoveerd en stond de teller op 4
Gorredijk liet op dat moment de teugels wat vieren, wist dat de punten binnen waren en in het laatste kwart van de wedstrijd deed UDIROS ook even van zich spreken; een lange bal van achteruit zorgde ervoor dat de spits 1 op 1 kwam met goalie Veenstra en zorgde Arnold van der Woude voor de ere treffer, 1-4.
Echter zoals de gehele middag was UDIROS de speelbal van Gorredijk en vanaf de aftrap liet Gorredijk wederom een prima aanval los en was het Mart van der Tuin die zijn 2e maakte deze middag:1-5
Het slot akkoord deze middag was wederom voor centrale verdediger Jesmer Schots; in de 85e minuut krulde hij een vrije trap onhoudbaar tegen de touwen en werd de eindstand van deze middag bereikt;  1-6 voor de bezoekers en daar viel niets op af te dingen.
Gorredijk had met prima voetbal dus inderdaad snel in de gaten waar de paashaas de punten had verstopt en ging als terechte winnaar huiswaarts met 3 ( Paas) punten in de tas.
Je bent zo goed als je laatste wedstrijd en de nu behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst; volgende week mag de ploeg van Jacob Russchen op eigen veld Steenwijker Boys ontvangen en zoals de weervoorspellingen nu zijn wordt de 20 graden grens bereikt en zal het dus druk worden op het sportpark.